Blandet

E-mail tegnsætning pegepinde

Når du sender e-mail-meddelelser, er det nemt at komme i en fart. Men, Husk der er en enorm forskel mellem dashing off en note til en ven og afsendelse af en besked til en kunde eller en kollega.

Når du sender e-mail i et professionelt miljø, bør budskabet være professionelle. Og det gælder også ved hjælp af korrekt tegnsætning. (Phooey! Du havde håbet jeg ville sige, du kunne bryde alle regler, var du ikke?)

Der er et område af e-mail, der får lidt tåget. Det er den regel, der beskæftiger sig med tegnsætning i slutningen af sætninger (f.eks. perioder, spørgsmålstegn, udråbstegn).

I maskinskrevne breve er der to mellemrum efter tegnsætning i slutningen af sætningen. Dette stammer fra skrivemaskiner, som havde brug for dette space for at oprette en særskilt pause mellem to sætninger. Computere tild plads proportionalt. Så kan en pause være lavet med kun ét rum.

I e-mails, vil du se to forskellige formater. Nogle mennesker bruger kun ét mellemrum efter tegnsætningstegn, der afslutter en sætning. De vil også bruger kun ét mellemrum efter koloner. Andre bruger stadig de to rum.

Eksempel

Dem, der foretrækker én plads overveje dem, der bruger to rum for at være “gammeldags.” Dem, der foretrækker to rum overveje dem, der bruger en plads til at “ikke være konservativ eller professionel nok.”

Beslutning om, hvorvidt at bruge én plads eller to er helt op til dig. Den eneste regel at følge er, at du skal stemme overens. Enten bruge en plads i hele beskeden eller to. Ikke blande og matche.

Du vil have meddelelsen vises som om du kender reglerne og gjort et bevidst valg. Du ønsker ikke besked at ser ud som om du har ingen idé om hvordan reglerne er, så du bare tilfældigt tilføjet afstand.

Mens du kan være i stand til at vælge en plads eller to, får du ikke til at træffe valg om andre tegnsætning. Alle de andre gamle regler er stadig i kraft.

Hvis jeg har hvæsset din appetit for mere information om tegnsætnings, er her en anden tip.

Fanboys

Hvornår bruger du et komma til at adskille to tanker i en sætning, og hvornår du ikke? Det hurtige svar er “FANBOYS.” Dette er et akronym, som står for ord:

• For

• Og

• Heller ikke

• Men

• Eller

• Endnu

• Så

Når et af disse ord tilslutter to uafhængige klausuler, du har brug for et komma. Det er rart. Nu, hvad i alverden er en “uafhængig klausul”? Det er en sætning, der kan stå alene. Med andre ord, har det et emne og et verbum. Det kan være en hel sætning helt af sig selv.

For eksempel – konferenceopkaldet er blevet annulleret, og det vil være re-registrerede næste uge.

Delsætningen afhængige kan ikke stå alene. Det gør ikke indeholde både et emne og et verbum. Det er derfor afhængige af resten af sætningen.

Du bruger ikke et komma til at forbinde en afhængige klausul til en uafhængig bestemmelse. At sige det mere enkelt, hvis en af sætningerne ikke kan stå alene (ikke har et emne og et verbum), så du ikke behøver et komma.

For eksempel – konferenceopkaldet er blevet annulleret og vil være re-registrerede næste uge.

Uanset om du slutter en sætning eller kontrol for FANBOYS, tag sig tid til punktformet korrekt. Dine kunder og kolleger vil respektere dig for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.