Blandet

Hvorfor forbrugerne behøver en landsdækkende kredit fryse nu

Hvad gør en sko forhandler, en online rabat mægler og en populær tøj forhandler alle har til fælles? Alle tre – DSW Shoe Warehouse, Ameritrade og Polo Ralph Lauren – vedvarende overtrædelser til deres kunders konti. Desværre, disse tre er ikke alene når det kommer til brud på sikkerheden. CitiFinancial, Bank of America, LexisNexis og andre virksomheder har også oplevet lignende arrangementer.
Over 46 millioner amerikanere har haft personlig poster indeholdende kreditkortnumre, bankkontooplysninger, og CPR-numre tabt eller stjålet under de første seks måneder af 2005.
At have bare ét stykke af personlige oplysninger er undertiden alt, en identitet tyv behov for at skabe ravage på din kredit profil. Mange mennesker tror fejlagtigt, at en ID tyv bruger kun de stjålne kreditkort til at gå på deres shoppetur. Sandheden er, ID tyvene bruge din stjålne oplysninger til at åbne nye konti for kredit, biler, lån, mobiltelefoner og meget mere. De fleste ofre vil ikke vide, der er et problem, indtil de har været skruet ned for kredit eller modtage opkald fra kreditorer og inkassobureauer om de ubetalte regninger.
Så, hvad kan du gøre for at beskytte din identitet fra kriminelle? Energisk beskytte dit CPR-nummer, ved hjælp af en shredder for at ødelægge kreditkort tilbud og overvåge din kredit rapport regelmæssigt, kan du også kunne bruge en ny linje i forsvaret mod ID tyve – markedsføring en “freeze” din kredit filer.
Placering indefrysning på dit kredit-filer med de tre store kredit indberettende organer – Experian, TransUnion, og Equifax – lukker ud potentielle långivere får adgang til din kredit filer for at gøre dig et tilbud om kredit. Når der ansøges om ny kreditkonti eller lån, ville du bruge en særlig adgangskode eller PIN-kode til at “tø” din kredit filer, en proces, der tager et par dage. Kredit-bureauer opkræve omkring $10 for hver fryse eller tø som tilladt ved lov.
En kredit fryse beskytter dine data, da långiver ikke kan kontrollere din profil for at godkende enhver ny kredit. Desværre, kredit fryser i øjeblikket kun er tilgængelige for forbrugerne i Californien, Colorado, Connecticut, Illinois, Louisiana, Maine, Nevada, Texas, Vermont og Washington.
Kongressen undersøger love for at få kredit fryser landsdækkende, men de står overfor nogle stærk modstand. Og gæt, hvor det kommer fra? Kredit-bureauer og data clearinghouses! De tjener penge hver gang de sælge dine oplysninger til banker, realkreditmæglere, Bilforhandlere og andre forhandlere.
Tid til at handle er nu. Hvis du bor i en stat, der ikke tilbyder dig, forbrugeren, ret til at fryse dine kredit-filer, skal du kontakte din statslige lovgivere for at lade dem vide, at vil du kontrollere, hvem der kan få adgang til dine personlige og finansielle data. Navne og kontaktoplysninger til din senatorer og repræsentanter kan findes på og skrive eller e-mail dem og fortælle dem, du ønsker kontrol over dine personlige data. Det er jo din identitet og din økonomi på spil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.